Toekomstgericht ondernemen

2 minuten leestijd

Qredits helpt graag meer dan met alleen geld. Naast een lening worden ondernemers vooral geholpen met coaching en advies. Als hoofddocent ondernemerschap verzorg ik het programma van de Toekomstgericht Ondernemen.

Wat was de vraag?

In opdracht van Qredits Microfinancieringen help ik de ondernemer die met een eigen bedrijf met vertrouwen de toekomst tegemoet wil. Het kan met de juiste draai aan je business model. Voor startende ondernemers of bestaande ondernemers die willen gaan hervormen of vernieuwen is het programma ‘Toekomstgericht Ondernemen’ de uitkomst.

Wat was mijn rol?

Toekomstgericht Ondernemen: de titel van dit programma verklapt het al. Waar je nu nog worstelt met je businessplan, ben je na het volgen van het programma helemaal klaar voor het ondernemerschap van de toekomst. Je wordt getriggerd om jezelf en je bedrijf tegen het licht te houden en je bedrijf vanuit daar weer te laten groeien. Met als uiteindelijke doel; een duurzaam business model voor je bedrijf.

Wat was het resultaat?

Samen met maximaal 15 andere gelijkgestemde ondernemers volg je het lesprogramma. Aangezien dit een kleine groep is, is er voldoende persoonlijke aandacht. 

Na het volgen van toekomstgericht ondernemen: In 6 weken een duurzaam business model

Door samen kritisch te kijken naar je onderneming kijk je met frisse blik en krijg je voldoende motivatie om door te gaan. Door de hoofddocent houd je de focus (namelijk een nieuw business model formuleren), maar door de vier experts word je ge├»nspireerd (krijg je weer nieuwe en andere inzichten). De gemiddelde studiebelasting is ongeveer 8 uur per week, inclusief de lessen. Na het lesprogramma word je niet direct losgelaten maar helpen we je bij het omzetten van de theorie naar de praktijk.

Hoe je tot dat eindproduct komt?

Daar is het een lesprogramma voor ontwikkeld. Je zult in de eerste zes weken elke week online klassikaal begeleid worden in dit traject door mij als hoofddocent. Aanvullend zijn er gastdocenten die belangrijke onderwerpen extra uitlichten in deze lessen. Zowel op persoonlijk ondernemerschap als financieel vlak daag ik je uit goed na te denken over je model. Zodat het uiteindelijk staat als een huis!

Hulp bij jouw vraag?